Sunday, April 29, 2007

Free Kareem (Fängslad egyptisk bloggare)

En nyhet som fått för lite uppmärksamhet och som totalt verkar ignorerats av vänster-bloggare är fängslandet av Blogg-pseudonymen 'Kareem Amer' (riktigt namn: Abdul Kareem Nabeel Suleiman), en 22årig bloggare ifrån Egypten som dömts till 4 i fängelse, '3 år för att inte visa tillräcklig respekt mot Islam och 1 år för att ha skrivit illa om presidenten av Egypten'.

Kareem växte upp i en väldigt religiös familj och gick i religiös skola redan från start. Studerandes juridik och med ett intresse för att förhindra alla former av brott mot mänskliga rättigheter började han protestera mot den religiösa extremism han såg på skolan. Hans blog kom till skolans administrativa avdelning till känno och han vart utslängd och hans fall började utredas av statsåklagare. Överklagan av domen i mitten av Mars slog fast att det 4åriga fängelsestraffet stod och man godkände även stämningsansökan från 11 advokater för Kareems 'förolämpning mot Islam'.

Nu har ett internationellt nätverk börjat bildas för att uppmärksamma detta fall, och förhoppningsvis därigenom fler, och stoppa skurkstaters fängslande av individer som bara vågar uttrycka sina åsikter. För mer information gå till: http://www.freekareem.org/

Bilder ifrån demonstrationen i Stockholm som genomfördes den 27 april finns borta hos HAX.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home