Saturday, April 28, 2007

Vänsterns uteblivna protester

Som rapporteras i DN och SvD så har Rolando Jiménez Posada, 36årig jurist, som suttit suttit fängslad sen 2003 med 75 andra regimkritiska personer, nu dömts till 12 års fängelse för att ha klottrat 'Ned med Castro' och andra slagord på en husväggar.

Fast han är jurist fick han inte föra sin egen talan vid rättegången och inte heller hans anhöriga fick närvara. Rättegångar utan insyn är vanligt förekommande i diktatur-stater och brukas som en smidig lösning att kunna dömma någon på svaga grunder så hårt som möjligt utan att ge de en möjlighet att tala för sin sak inför domstolen eller samlade åhörare.

Imorgon kommer demonstrationer att hållas i centrala Stockholm, organiserade av vänster...va, ingen demonstration? Inget upprop? Inga namnlistor? Inte ens en protest?

Nej, vänster hymlar inte ens om att man stödjer diktaturer som regelbundet bryter mot mänskliga rättigheterna. Tvärtom, en del verkar snarare vara stolta över det. För notera när ni läser dessa nyheter hur de så vanligen 'skriv om varje nyhet så jag får länkar via trackback'-bloggarna på vänster-kanten helt undviker att ens röra dessa nyhetsposter. Selektiv blindhet perhaps...

0 Comments:

Post a Comment

<< Home