Sunday, March 25, 2007

Gott och Blandat

Lite ur gotte-påsen i dagens tidning.


  • DN rapporterar om årets Guldspadeutdelning. Där det 'stora' avslöjandet handlar om Borelius privatekonomi. Om detta är höjden av journalistiskt grävande under året så står det inte så bra till med branschen. Hoppas guldspadarna går att bruka för lite riktigt grävande så de får lite uträttat under 2007 i alla fall.


  • DNs ledarsida skriver man idag om det som många av oss bloggare redan visste för över ett år sedan - ilskan över Muhammed-bilderna är i stora led en väl organiserad kampanj bland krafter som hatar allt som västvärlden står för. För dels så finns, så som funnits i flera hundratalet år, bilder att tillgå på marknader i Iran, likaså publicerades Muhammed karrikaturerna i Egyptisk tidning kort efter de var publicerade i Jyllandsposten i september 2005 - halvåret före bråket bröt ut - och dels så startade inte bråket förrens landsförrädaren Imam Ahmad Abu Laban ledde en grupp som turnerade mellanöstern med tillagda fabricerade bilder. Vilket gjordes med syftet att garantera att man kunde piska upp en hatstämmning mot väst. Varför blev inte denna låtsas-dansk åtalad för högförräderi? Synden straffar sig dock för i slutändan dog han av lungcancer i februari 2007.


  • Påven beklagade sig över att kristendomen inte stod inskriven i 50års-firandet av EU. Religion skall hållas starkt separerad från politik. Det räcker med en dumhet per lokal annars finns det risk för överslag. Och ett icke-religiöst EU är bästa försvaret från de kommande generationernas ökade muslimska befolkningsmängd inom unionens gränser.


  • "Sverige erkänner inte Hamas" skriver DN. En icke-nyhet som letat sig ut från TT-redaktionen igen. Status Quo kan man inte rapportera om varje gång någon svensk varit nära Israel eller den palestinska ledningen. Och att erkänna en terrorist-organisation som har förstörelsen av en etablerad stat på sin agenda bör inte ens komma på tanke.


  • Och nu visar det sig att en person som misstänkts för inblandning i det bombdådsförsök i Tyskland förra året har svenska kopplingar. Ja, inte att han är svensk eller liknande. Bara att denna libanesiske terrorist haft en lägenhet i Sverige som använts som en skyddad träffpunkt för flertalet extrema islamister. Att deras verksamhet är säker på svensk mark är ingen nyhet. Skulle SÄPO bruka de resurser som det krävdes för att stoppa dessa terrorister skulle folk genast skrika om 'racial profiling' och annat trams. Vad som är trams är att en 86årig dam som skall borda ett flyg skall behövas utsättas för samma kontroll som om hon vore en terrorist, för att man skall få kroppsvisitera de riktiga orosmomenten. Kan någon påminna mig vad ställningen är för 'Blue haired old ladies' i antalet terroristattacker?"Att inte ta ställning är att acceptera."

0 Comments:

Post a Comment

<< Home