Thursday, March 22, 2007

Ulvskog är en fårskalle i billiga kläder

Bonnier har nu 'tagit över' kontrollen i TV4 och DN rapporterar om att Marita Ulvskog, ni vet den före detta medlemmen av KFML (Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna) som jämförde folkpartiledaren Lars Leijonborg med en våldtäktsman inför valet, nu ropar högt om hur farligt detta uppköp är.


Konsekvenserna för mediemarknaden blir att vi får en ännu kraftfullare ägarkoncentration och det blir väldigt negativt för mångfalden och i värsta fall kan det leda till rena kvalitetsproblem.
Är det inte för underbart ironiskt när en person som förespråkar statligt monopol plötsligt ser sig se problem med ett fåtal antal ägare på en marknad? Eller är det inte bara oroande att de inte inser att detsamma gäller i deras egna drömbild av hur ett socialistisk land skall se ut?

Artikeln är rubrik-satt under Ulvskog: "Vad var det jag sa". Som om vi inte redan visste att hon säger mycket. Vad sägs om "Det kändes som en statskupp. " efter valförlusten 1976? Eller "Det finns väl ingen som tar Anders Björck på allvar? Det är en politisk pajas. Det är synd om honom." 1998. Eller nu senast "Vi har inte förlorat, alltså. Vi har starkt stöd i stora delar av landet." efter valförlusten 2006?

Nej du Ulvskog, gråt du ut stort i pressen. Inför krav på att alla branschen måste ha ett maximalt enskilt ägarinflytande på 30%. Vinn sen valet 2010 och genomför det. Garantera att det finns flera starka aktörer så kvaliten inte blir lidande.

Fast det vore väl att drömma...

2 Comments:

Blogger : a said...

Och du min nyliberal vän borde boarda ett lågprisflyg till USA och bänka dig framför deras "mångfaldiga" TV-utbud. För det är ju så ni vill ha det; in med kapitalstarka, konservativa, annonskänsliga mediaföretag. Det är valfrihet, kvalite och gud vet vad...

...fårskallen fast utan kläder är du!

hej hopp!

11:03 PM, March 22, 2007  
Blogger Zarkow said...

Inte direkt något oväntat inlägg från en person som dig. En dag så inser du nog med att en förespråkare av en fri marknad även är emot allt för starka aktörer på den marknaden - tvärtom alltså vad ni vänster-tomtar vill.

Ironiskt att du sen påstår att mediemarknaden i Usa är konservativ. Det där med att vara påläst är tydligen inte något som prioriteras.

Ps. Jag är inte nyliberal Ds.

2:45 PM, March 23, 2007  

Post a Comment

<< Home