Wednesday, March 28, 2007

TT's propaganda fortsätter

Idag kan vi läsa en kort artikel i DN om en kopplerihärva som nystas upp. För som alltid när TT vidarebefodrar något så är det korta sammandrag men inte sällan med egna instoppade värdeladdade ord som bara tillräckligt ger historierna en liten spinn. Ofta sker det nästan omärkbart för gemene man där man hoppas att det i förlängningen skall skapa en naturlig inställning till ämnet i enlighet med vad man vill pusha för.

Denna gång har TT bestämt sig för att prostitution per automatik är ett brott mot kvinnor, när det i själva verket är ett så kallat 'victimless crime', när det sker utan tvång.

Koppleriverksamheten har pågått sedan i augusti, och offer är unga ryska kvinnor. Nio av dem ingår i utredningen, men flera har redan återvänt till Ryssland.

Det är inte en fråga om människosmuggling eller kidnappade kvinnor. Inte allt för sällan kommer de över på student eller besöks-visum för att jobba ett halvår med förhoppning om att tjäna tillräckligt så de klarar sig ett tag, inte helt olikt hur sjömän eller oljearbetares arbetspass ligger.

Men TT skriver i klartext 'offer', som om de vore målsägare i ett brottsmål. Det är de inte.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home