Monday, May 28, 2007

Chavez och vänstern

Noterar att Chavez-kritiska tv-kanalen nu skall stängas ([DN][SvD][CNN]) och deras utrustning överföras till en ny statlig television, som självklart kommer sända ren Chavez-propaganda, trots tidigare protester mot detta beslut ([SvD]). I sann vänster-anda så är även förolämpning av Chavez olagligt.

Roligt att notera är att en stor mängd vänster-bloggare inte bara ignorerar detta problem med fri debatt i länder som Venezuela, Kuba och Nord Korea - de omfamnar taktiken och har aktiv moderering via förgranskning av inlägg. Allt för att kunna styra en debatt de inte kan ta.

Uppdatering: EU framför kritik och polis skingrar demonstranter mot stängningen med vattenkanoner. [DN]

7 Comments:

Blogger Linus Berglund said...

FUD.
http://en.wikipedia.org/wiki/FUD

2:48 PM, May 28, 2007  
Blogger pax said...

Skulle RCTV fått förnyat tillsånd i USA om kanalen agerat som den gjorde under kuppen och oljestrejken?
I Sverige?
I Tyskland?

http://www.commondreams.org/archive/2007/05/23/1405/

7:54 PM, May 28, 2007  
Blogger Zarkow said...

pax>> Ja, commondreams är ju en väldigt balanserad sida. Att man låtsas om att Chavez är en hyvens kille som vann stort i senaste valet (ledtråd: alla motståndare bojkottade det pga av trackaserier och andra problem) visar väl bara vart deras värderingar, och därmed dina, ligger.

Och ja, ett tv-bolag som hade ett program där någon uppmanade folk att gå ut och demonstrera mot de som har makten skulle troligtvis få förlängning i Sverige. Det är inget brott att göra så.

Och det är det enda rätta.

12:09 AM, May 29, 2007  
Blogger julia_i_aberg said...

Tyvärr, Zarkow. där har du faktiskt fel. Uppvigling räknas definitivt som ett brott, även i Sverige. Att tro att en kanal som till exempel tv4 skulle få fortsatt sändningstillstånd ifall Jan Scherman uppmanade tittarna att slänga ut Fredrik Reinfeldt ur Rosenbad är bara löjligt.

1:34 AM, May 29, 2007  
Blogger Jonas Ryberg said...

För övrigt hade presidentvalet i december det högsta valdeltagandet i landets historia och oppositionen bojkottade inte valet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Venezuelan_presidential_election%2C_2006

1:58 AM, May 29, 2007  
Blogger Zarkow said...

julia_i_aberg>> Att uppmuntra folk att demonstrera är inte uppvigling. Annars skulle samtliga fackförbund idag vara förbjudna och alla organisatörer i fängelse.

jonas rydberg>> är verkligen 74.69% det högsta valdeltagande de någonsin haft? Likväl så var refernsen till parlamentsvalet, inte presidentvalet. Vilket jag trodde var underförstått.

12:02 AM, May 30, 2007  
Blogger Marcus said...

Vattenkanoner? Well, igår var det massor av tårgas vid Chacaito och nedanför mitt kontor åkte motorcykelpoliser två och två och sköt gummikulor mot demonstranter.

6:59 PM, May 30, 2007  

Post a Comment

<< Home