Tuesday, June 05, 2007

Hoten mot yttrandefriheten

Den glorifierade ALU-medarbetaren Ossi Carp har på DN plitat ihop en artikel som heter "Pedofilsajt skyddas av lagen". Rubrikens vinkling sätter tonen direkt där förträdare för webhotellet PRQ får stå emot 3 censur-ivrares åsikter, där det faktum att innehållet på en kunds hemsida inte bryter mot lagen ses som sekundärt. Sidan är ju hemsk!

Sidan är hemskt för den utmanar Din vilja att stödja yttrandefrihet. Yttrandefriheten är inte starkare än att den tillämpas när den behövs, vilket bara kan ske när det är obekväma åsikter som först fram.

Men i god förbjudar-anda så har bloggvärlden exploderat i förbuds-rop, främst från vänsterkanten. Borta på aftonbladet så förde man en kampanj för att få sidan stängd, och lyckades. Själva stängningen hyllades såklart av Aftonbladets journalister, såsom Lotta Holmström. Nu har då sidan valt att flytta till en webhost som följer svensk lagstiftning - och så kan vi inte ha det!

Vi ser med spänning fram emot nästa del av 'Yttrandefrihet, ce que?'.

[DN][SvD][xingfu]

”If liberty means anything at all it means the right to tell people what they do not want to hear.” (George Orwell)

Via xingfu (kommentar #19) så har uppgifterna på den anmälaren som sänkte siten först publicerats:
--
Jonathan James
Direct: +46 (18) 495-1119
Cell phone: +46 (73) 556-2857
E-mail: jj@jonathanjames.se
--
Wikipedia-sida: http://en.wikipedia.org/wiki/Jonathan_James

3 Comments:

Blogger Mathias said...

Tänkvärt till tusen...
Vart går gränsen för yttrandefrihet?

3:38 PM, June 05, 2007  
Blogger Björn Fridén said...

Tack gode gud att någon behåller sin sans, trots att det är pedofiler diskussionen handlar om. Däremot tycker jag mig inte se mer galna rop på vänsterkanten än på högerkanten.

9:23 PM, June 05, 2007  
Blogger Zarkow said...

Björn>> Inte helt omöjligt att många höger bloggare (icke liberaler?) fått stora skälvan med, gick dock via blogg-listan som visades via twingly vid nyheterna och där var det en majoritet vänster-bloggare när posten skrevs.

Själv är man snett utanför vanliga höger-vänster-skalan...

9:29 PM, June 05, 2007  

Post a Comment

<< Home