Friday, July 27, 2007

DN censurerar obekväma åsikter

I ett ytterligare steg i ledet att cementera sig som allt annat än 'oberoende liberal' så har nu Dagens Nyheter (medveten fellänkning) valt att svartlista en kvinnlig bloggare från att synas på DN's twingly-länkningar.

Personen ifråga går under psedonymen 'Isabella' och är en förespråkare för eskortflickors rättigheter till sina egna kroppar - avkriminalisering och socialt skyddsnät och rättigheter runt sitt arbetet och person likt skett i en handfull andra länder.

För detta har hon nu svartlistats.

För låt oss nu vara på det klara - hennes sida är inte någon reklamsida för hennes jobb eller andra bekanta. Det finns inte någon möjlighet att ens komma i kontakt med henne för tjänster via hennes sida. Svartlistningen sker inte på några andra grunder än att hon är obekväm. Hon faller inte i DN's modell av att det endast finns 2 arketyper inom ämnet, 'de som är fast i träsket och de som lyckats ta sig ur det'. När man har en sådan världsbild och genomgripande policy för nyhets och debattinläggs-bevakningen så är det inte så konstigt att man känner sig hotade av att det bevisligen finns en stor, tystad, grupp människor som inte faller inom dessa två defintioner. En grupp som vill föra sin egen talan och inte ha några 'välmenande' journalister och politiker tala för de över deras huvuden. För att de inte förstår sitt eget bästa måntro?

Om Dagens Nyheter verkligen var liberala så skulle de vara för en öppen, ocensurerad, debatt.

1 Comments:

Blogger Isabella Lund said...

Tack rara för ditt stöd och för att du inte omyndigförklarar oss... hmm jag har börjat bli för van vid att det görs när jag tackar för att man blir sedd som en människa ;-)

Ack! Jag får nog akta mig lite mer för det där horstigmat...

10:24 PM, July 27, 2007  

Post a Comment

<< Home