Friday, July 27, 2007

2 idioter och 1 subba ger 3 mediehoror

Att DN är en tidning som har om stort tappat greppet om sin samtid blir ibland smärtsamt uppenbart. Senaste ut i raden av blunders är Axel Björklund's intervjue med 3 'bloggare'. Men före vi talar om den, en kort bakgrund: Axel Björklund är DN's kulturredaktions chef och den personen som anställde 5 personer i april för att 'blogga' i DN. Så 5 'bloggare' [sic], som för några år sedan skulle betecknats 'krönikörer', skall 'blogga' för tidningen. Och får betalt för det. Så nu vet vi hur hemma Axel Björklund är i vad bloggandet innebär.

Den 26 Juli publiceras en artikel, ifrån en intervju med 3 'bloggare', där Axel Björklund samtalat (är det rätt ord för 'att onnanera framför en journalist'?) med personerna Alex Schulman, Katrin Zytomierska och Calle Schulman.

Alex Schulman känner vi tex igen som en vita-linje-snortande tönt som på siten stureplan.se skrev inlägg som om han vore konstant hög och som med en 5årings intellekt antog att det är skitkul att läsa hur han mobbar andra människor. Och sen går han till samlingsplatsen för celebralt handikappade personer - blaskan aftonbladet och till posten som 'proffsbloggare' [sic].

Hans fästmö Katrin Zytomierska, som är mest känd för att vara just det, får efter en veckas tid som 'amatörbloggare' förfrågan, då hennes meriter självklart är fabolösa efter dessa sju dagar, om att ta över Schulmans plats på stureplan.se.

Och sen lillebror Calle Schulman som efter 4 veckor med sin lilla blogg nu är ett bevandrat blogger-proffs och tar så tredje platsen i gruppen som 'regerar bloggosfären' [sic].

Vad vi har här är tre personer utan samhällsnytta som öser ut korta poster om hur toalettpappret är slut eller hur ful någon är - och i 2 fall av 3 få betalt för det - och tack vare att de ligger på välbesökta kommersiella sidor (en bloggande hamster kan få bra besökssiffror via aftonbladets framsida...och skulle troligen skapa intressantare inlägg) så skall de anses 'regera' bloggosfären?

Vad har de gjort för samhället, världen eller nyheter - någonsin?

Antal besökare är inte en reflektion över hur viktiga de är eller uppskattade. Det är en direkt reflektion över vilka sidor som länkar de.

Vad vi har här är 2 idioter och 1 subba - 3 mediehoror - som är komplett värdelösa medmänniskor.

Så passande att då en värdelös kulturredaktion som DNs skall skriva en artikel om de.

1 Comments:

Blogger Raskolnikovs mamma said...

Tack, tack. Förr var judarna i alla fall smarta, idag är de inte bara dumma utan framför allt fula som stryk.

9:01 AM, July 29, 2007  

Post a Comment

<< Home